FRESH-R REVIEW: DRAAGBARE AIRCONDITIONER

fresh rWat is Fresh-R? Normale ventilatoren veranderen de luchttemperatuur niet maar ze zorgen ervoor dat je je koeler voelt en helpen om het zweet uit je lichaam te laten verdampen. Maar om echt af te koelen heb je een apparaat nodig dat de luchttemperatuur verlaagt, zoals de Fresh-R. Dit kleine apparaatje is ontworpen voor persoonlijk gebruik en is een koeler op basis van verdamping die de lucht is koelt met behulp van een watertank voordat het deze uitblaast.

KENMERKEN VAN FRESH-R

Spanning: Bivolt
Snelheden: 3 snelheden
Capaciteit van de tank: 750ml
Autonomie: tot 8 uur
Afmetingen:

fresh-r review

FRESH R – ONTWERP

De meeste koelers zijn vrij grote apparaten die meer op draagbare airconditioners lijken. De Fresh R is een kleine kubusvormige koeler waardoor hij ideaal is om op een bureau te zetten. Wij hebben de variant in het wit getest, maar ze zijn ook te koop in het zwart en blauw.

Omdat dit een verdampingskoeler is beschikt het over een watertank van 750 ml. De tank is ietwat lastig te verwijderen maar na een paar keer vullen weet je precies hoe je de tank er zonder problemen in en uit kunt halen.

fresh-r

Het water in deze tank wordt geabsorbeerd in de cartridge en verspreidt zich gelijkmatig over het oppervlak van het koelsysteem. Als de ventilator aan de achterkant warme lucht over het water blaast, verdampt dit, koelt de lucht af en voegt er vocht aan toe. De watertank biedt drie tot vijf uur koeling en de cartridge kan ongeveer 400 ml water absorberen; het bijvullen van de cartridge wanneer deze vol is, verlengt de koeltijd van één tot drie uur, voor in totaal tot wel 8 uur koeling.

De Fresh-R is eenvoudig te bedienen dankzij de knoppen op het bovenpaneel. Houd de middelste knop ingedrukt om de koeler in of uit te schakelen. Gebruik de toetsen voor snelheids- en temperatuurregeling. Met 3 snelheden kun je kiezen tussen een zachte briesje en een frisse luchtstoot.

In de standaardmodus toont het display de temperatuur van de inkomende lucht, dat is de temperatuur van de ruimte waar je je bevindt. Het geeft ook de temperatuur van de lucht die uit de Fresh-R komt, die aangeeft hoe efficiënt het apparaat werkt.

Tik één keer op de knop en je komt in het hoofdmenu. Hier kun je de kleur van de reservoirverlichting aanpassen – zodat de Fresh-R altijd past bij jouw interieur – alsmede de intensiteit van het licht; je kunt het licht ook uitzetten. In de nachtmodus gaat de reservoirverlichting uit en wordt het hoofdscherm donkerder waardoor het niet afleidt. Je kut ervoor kiezen voor een bepaalde kleur wanneer de cartridge bijna aleeg is, zodat je weet dat het tijd is om bij te vullen.

FRESH-R PRESTATIES

Zodra de cartridge het water uit de tank volledig heeft geabsorbeerd, kan Fresh-R op maximale efficiëntie werken. Het koeleffect is afhankelijk van vele factoren, waaronder de omgevingstemperatuur en de relatieve vochtigheid. Verdampingskoelers werken het beste in warme, droge omgevingen.

Fresh-R heeft een handige handleiding die laat zien wat de te verwachten prestaties zijn: bij 25° C met 30% relatieve luchtvochtigheid is de lucht uit de Fresh-R 15,4° C is; bij dezelfde temperatuur maar met 60% relatieve luchtvochtigheid, is de uitgeblazen lucht 19,7° C.

Bij een test met een externe meter in een kamer met een omgevingstemperatuur van 22,8°C en relatieve luchtvochtigheid van 52,5%, heb ik de koeler eerst 20 minuten laten werken om de cartridge voldoende tijd te geven om voldoende water te absorberen. Toen de cartridge verzadigd was hebben we een output van 16,3 °C bij de Fresh-R gemeten.

De AirCooler gaf een meting van 22,3°C ingaande lucht en de uitgaande lucht was gekoeld naar 16°C. Met andere woorden, de sensoren zijn goed zichtbaar. Je kunt de koeler in actie zien met de warmtebeeldcamera hieronder: het blauwe gedeelte van het beeld is koude lucht.

We hebben de maximale luchtsnelheid gemeten op 15cm tot 2,1m/sec, en zijn op 1m gedaald tot 0,8m/sec. Bij minimale snelheid was de anemometer niet gevoelig genoeg om de luchtstroom te detecteren. Vergeleken met een traditionele ventilator verwerkt de Fresh-R niet al te veel lucht, maar dat hoeft ook niet. Ik werd omringd door een bries van koele lucht die me veel beter afkoelde dan een ventilator zou kunnen.

Als je te ver van het apparaat vandaan bent betekent dan heb je er niet zo heel veel aan. De Fresh-R is perfect om mijn bureau een veel aangenamere plek te maken. Ook werkt het ‘s nachts heel goed want je slaapt in een koelere omgeving waardoor je weer veel beter slaapt.

Het geluid is helemaal niet slecht; het meet 53,9dB op 1m bij maximaal vermogen. Bij een minimumvermogen bedroeg het geluidsniveau 33,4dB, dat is alleen maar een nauwelijks hoorbaar achtergrondgezoem.

Het stroomverbruik is uitstekend. Volgens de vermogensmeter verbruikt de Fresh R 2W bij minimale snelheid en slechts 6,2W bij vol vermogen. Dit is veel minder energie dan een airconditioner zou verbruiken. Het stroomverbruik is zo laag dat de Fresh-R voeding kan krijgen uit een standaard micro-USB-kabel, zodat hij aangesloten kan worden op je computer.

Een leuke functie van de Fresh-R is dat het een bewegingssensor heeft die het apparaat automatisch uitschakelt wanneer het niet in gebruik is.

Na 2 minuten van inactiviteit schakelt de ingebouwde bewegingssensor de Fresh-R unit uit waardoor deze nog energiezuiniger en efficiënter wordt.

IS EEN FRESH-R DE AANSCHAF WAARD?

Bij het testen van de prestaties op een zomerdag met typische vochtigheidsniveaus kwam ik tot de conclusie dat Fresh-R in staat was om een veel koelere luchtstroom te produceren dan de kamertemperatuur. Het maakte mijn werkomgeving comfortabeler en maar ik kon gewoon de ramen openlaten om frisse lucht in te ademen.

Het beste van alles is dat de exploitatiekosten extreem laag zijn. Airconditioners koelen een hele ruimte en werken beter in omgevingen met een hoge luchtvochtigheid, maar hebben ventilatie nodig en zijn duurder in aanschaf en gebruik. Gewone ventilatoren kunnen een groter oppervlak aan maar doen niets om de temperatuur naar beneden te halen.

Voor gezamenlijk gebruik, op de werkplek of tijdens het slapen, is de Fresh R een geweldige manier om de hitte tegen te gaan en op droge dagen de lucht te bevochtigen voor bij mensen met ademhalingsproblemen.

Schoon, compact, goedkoop, met eenvoudige bediening en gemakkelijk te gebruiken, de Fresh-R is een geweldige manier om tijdens het werk of zelfs terwijl je slaapt de warmte tegen te gaan.

WAAR TE KOOP?

Wij kochten Fresh-R van de officiële website van het bedrijf, een van de grootste distributeurs van technologische apparaten in het buitenland. De aanschaf verloopt zonder problemen, gaat snel en gebeurd in een beveiligde omgeving. De levering van het apparaat duurde ongeveer 9 dagen en tijdens het leveringsproces heeft het bedrijf alle informatie met betrekking tot de levering zeer snel geleverd.

>> KLIK HIER OM DE FRESHR OFFICIAL WEBSITE TE BEZOEKEN <<